Υποστηρίζοντας την ψυχική υγεία των επαγγελματιών υγείας στην πρώτη γραμμή

Lancet Psychiatry, Mental Health Innovation Network, MHPSS.net και United for Global Mental Health

Οι Lancet Psychiatry, Mental Health Innovation Network, MHPSS.net και United for Global Mental Health έχουν προβεί σε μια πρωτοβουλία διοργάνωσης εβδομαδιαίων διαδικτυακών σεμιναρίων. Τα βίντεο αυτά στοχεύουν να παρέχουν σε οργανώσεις, φορείς και την ευρύτερη κοινότητα της παγκόσμιας υγείας πληροφορίες και δεδομένα σχετικά με τις επιδράσεις του Covid-19 στην ψυχική υγεία, προβάλλοντας καλές πρακτικές και εμπειρίες ανά τον κόσμο.

Η εκπρόσωπος από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της La Paz προτείνει ολιγόλεπτες στρατηγικές αυτοβοήθειας για τους εργαζομένους του σε καθημερινή βάση. Τις ονομάζει ‘εκπαίδευση’ και όχι ‘θεραπεία’. Ενώ μια τέτοια πρωτοβουλία δε λύνει τα πιθανά προβλήματα ψυχικής υγείας, βοηθά κατά πολύ να εντοπιστούν οι επαγγελματίες που ενδεχομένως να χρειάζονται περαιτέρω στήριξη.

Ο εκπρόσωπος από τον Ερυθρό Σταυρό στο Χόνγκ Κόνγκ ανέφερε πως μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην φροντίδα επαγγελματιών. Ξεκινώντας με υπάρχοντα εγχειρίδια και οδηγούς και Πρώτες Βοήθειες Ψυχολογικής Στήριξης, το προσωπικό στη συνέχεια δημιούργησε δικά του εργαλεία ώστε να προσαρμόσει το υλικό στο πλαίσιο των αναγκών της πόλης που εργάζονται. Τονίζει τη σημασία οι επαγγελματίες να μη νιώθουν υπέρμετρη πίεση ανά πάσα στιγμή και να γνωρίζουν ότι το ίδρυμα που εργάζονται τους νοιάζεται και οι συνάδελφοι τους είναι εκεί για να αλληλοστηριχθούν.

 

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το δεύτερο webinar της σειράς (στην αγγλική γλώσσα) με θέμα Υποστηρίζοντας την ψυχική υγεία των επαγγελματιών υγείας στην πρώτη γραμμή αφού κάνετε εγγραφή: