Πού θα βρω βοήθεια

Στην αντιμετώπιση του COVID-19 δεν είστε μόνοι. Μπορείτε να βρείτε βοήθεια.

Εάν αισθάνεστε ότι θέλετε να μοιραστείτε με κάποιον ειδικό τις σκέψεις και τα συναισθήματα που σας δυσκολεύουν, μπορείτε να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένες υπηρεσίες.
Ειδικά αν η δυσφορία που αισθάνεστε και συμπτώματα κατάθλιψης, στρες, παρατεταμένης στεναχώριας, δυσκολίας στον ύπνο, και/ή αισθήματα απόγνωσης χειροτερεύουν ή επιμένουν μην διστάσετε να αναζητήσετε στήριξη από ειδικούς ψυχικής υγείας.

arrow-down

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για τον κορονοϊό

10306

Η υπηρεσία της τηλεφωνικής υποστήριξης, λειτουργεί υπό την εποπτεία της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης & Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», η οποία συμμετέχει με πάνω από 160 ειδικούς από 40 φορείς, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), τον μη κερδοσκοπικό Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και μεγάλο αριθμό εθελοντών ψυχολόγων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα σε σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας.

 

Οι πολίτες, όταν νοιώσουν την ανάγκη, μπορούν να καλέσουν στην τηλεφωνική γραμμή 10306, όπου θα έχουν τις παρακάτω επιλογές:

    1.  Παροχή ψυχολογικής στήριξης καθημερινά όλο το εικοσιτετράωρο. Η υπηρεσία αυτή εξυπηρετείται κατά μέσο όρο από 70 ψυχολόγους σε 4 βάρδιες 9:00-15:00 /15:00 -21:00 / 21:00-03:00 / 03:00-09:00 και βάσει των αναγκών θα τροποποιηθούν αυξανόμενες.
    2.  Παροχή κοινωνικής στήριξης καθημερινά από 09.00 έως 21.00. Η υπηρεσία αυτή εξυπηρετείται κατά μέσο όρο από 30 κοινωνικούς λειτουργούς σε 2 βάρδιες 9:00-15:00 (14)/15:00 -21:00 (6). Η υπηρεσία δεν δέχεται τηλέφωνα την νύχτα γιατί τα ερωτήματα συνδέονται με τις υπηρεσίες πρόνοιας κυρίως και δεν έχουν επείγον χαρακτήρα.
    3.  Παροχή ψυχολογικής στήριξης παιδιών και οικογενειών καθημερινά όλο το εικοσιτετράωρο. Η υπηρεσία αυτή εξυπηρετείται κατά μέσο όρο από 20 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς του Χαμόγελου του Παιδιού με εκτροπή στο νούμερο του τηλεφωνικού κέντρου του στο 1056.

Ψυχοκοινωνική στήριξη σε επαγγελματίες του τομέα υγείας από το πρόγραμμα της ΑμΚΕ Συν-ειρμός: “Υποστήριξη εργαζομένων στην πρώτη γραμμή”

 

Ατομικές συνεδρίες ψυχοκοινωνικής και συναισθηματικής στήριξης προσφέρονται

από ψυχολόγους – ψυχοθεραπευτές σε επαγγελματίες του τομέα της υγείας .

 

Ο στόχος των συνεδριών θα εστιάζει στην ενδυνάμωση των επαγγελματιών μέσω της αναγνώρισης προσωπικών, οικογενειακών και εργασιακών παραγόντων, η οποία θα τους επιτρέψει να κατανοήσουν και να ενεργοποιήσουν τους ατομικούς τους προστατευτικούς μηχανισμούς και στρατηγικές αντιμετώπισης προκλήσεων (coping mechanisms) κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού, διαδικτυακά, ενώ ο αριθμός των συνεδριών θα είναι συγκεκριμένος.

 

Οι επαγγελματίες υγείας που νιώθουν την ανάγκη για ατομική ψυχοκοινωνική και συναισθηματική στήριξη μπορούν να στείλουν το αίτημά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας:

info@frontline-covid19.com, αναφέροντας το όνομά τους και τον τύπο και χώρο εργασίας τους.